در پایان اجلاس WSIS که در کشور تونس برگزار شد با وجود بحث و جدلهای فراوان آمریکا همچنان حاکم مطلق اینترنت باقی ماند. این بدان معنی است که کشور آمریکا همچنان به مدیریت آدرس دهی در کل شبکه جهانی ادامه می دهد و اختیار کل آنرا تقریبا در دست دارد. البته شخصا معتقدم که کشوری که ٪۲۵ کل تولید ناخص دنیا را در اختیار دارد،بزرگترین اقتصاد دنیاست،مالک بزرگترین شرکتهای فن آوری است،بیش از ٪۴۶ از کل تجارت الکترونیک دنیا را به خود اختصاص داده و مردمش ٪۳۳ کل استفاده کننده گان اینترنت دنیا هستند،باید هم دارای چنین موقعیتی باشد.ضمن آنکه تا به حال سابقه نداشته است که دولت این کشور در این زمینه یعنی مدیریت شبکه جهانی، مسایل سیاسی را دخالت داده و از آن بهره برداری سیاسی نماید.
جالب اینجاست که کشور چین که دارای بالاترین آمار سانسور اینترنت است،پیشنهاد داده بود تا به جای آمریکا مدیریت شبکه جهانی را به دست بگیرد.اگر این اتفاق می افتاد حتما باید شاهد آن می بودیم تا کیفیت کالاهای چینی به اینترنت نیز رسوخ کند!!!
با این حال بسیاری از کشورها به تلاش های خود برای پایان سلطه آمریکا بر اینترنت ادامه می دهند. گروه نمایندگی ایران در حالی موافق پایان حاکمیت آمریکا بر ایتنرنت بود که در کشور ما هنوز زیرساختهای اولیه دسترسی همگانی به اینترنت پر سرعت ( که امروزه به جز در ایران در بسیاری از کشورها موضوعی عادی است و محض اطلاع عرض می کنم که که کشور بحرین!!! هم به طور کامل از آن بهره مند است ) بر قرار نیست. ( فعلا شما کاری با تجارت الکترونیک،دولت الکترونیک و بقیه چیزهای الکترونیک!!! نداشته باشید.)
رئیس جمهور هم ( البته به گفته مشاورین ایشان و با گفته های غیر رسمی ) به علت پایین بودن سطح اجلاس!!! ( اجلاسی که ۵۰ رئیس دولت در آن شرکت داشتند) از حضور در آن اجتناب کردند و گروه شرکت کننده ایران، در سطح وزیر ( وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات ) در اجلاس حاضر شد.